Monday, January 23, 2012

Penyakit genius

Aku ada penaykit yang aku rasa orang pun ada. Otak aku laju sangat, kalah jari.




Aku kalau menaip pasti tertinggal satu dua perkataan. Takpun aku letak huruf lain depna huruf lain. Sebenranya ni penyakit orang genius.




Banyak kali dah jadi. Teutamanaya di Twitter. Kelakar lah jugak aku rasa. Nak marah otak aku tak boleh sebab beliau memang laju. Nak marah jari lagilah tak boleh, sebab apa yang beliau tahu? Korek hidung dengan telinga beliau handal lah.




Masa kecik pun aku dah ada problem tu. Kalau aku baca apa-apa, kena baca dua kali, sebab otak laju sangat, mata aku lembab. Mesti ada dua tiga perkataan yang aku salah baca.




Menulis lagilah teruk. Aku kalau menulis, kena tulis dengan halaju yang sederhana. Kalau laju sikit, habis tercicir dua tiga perkataan. Jenuh pulak nak kena perbetul balik.




Kalau aku update blog pun, aku kena check balik. Itupun kalau aku rajinlah, tapi selalunya aku malas, sebab kacak sangat.




Betul. Ini penyakit orang genius. Dahlah genius, kacak terlampau pulak tu. Dah anugerha tuhan, apa boleh buat, bersyukur je lah.




Tak, segala typo dalam entry ini tak disengajakan, dan aku malas check balik. Untuk membuktikan bahawa penyakit aku ni adalah benar. Tiada yang benar melaiknan yang benar-benar belaak.

1 comment:

Hikaru Yui said...

kahkahkah mmg tersangat genius =p