Tuesday, March 30, 2010

Pusingkan jam anda

Lagi sekali, jam biologi aku diganggu. Demyu France.




Ahad haritu, jam dua pagi tidak wujud dalam kamus penduduk perancis. Sesaat selapas jam 1.59 pagi adalah jam 3.00 pagi. Daylight saving time. Nak save energy la kononnnnnnnnnnn. Menyusahkan!




So, pagi tadi aku bangun pukul tujuh pagi, masih gelap. So, jam biologi aku cakap "Sekarang baru pukul enam pagi, so baik kau tidur balik". Dan aku tidur balik. Lagipun hanyalah sekadar kelas math di pagi buta tadi.




Babi la, maknanya setiap kali lepas ni, kalau aku bangun pagi, akan masih gelap, dan yang penting adalah SEJUK!! Dan dimanakah tempat yang paling sesuai untuk berada time-time sejuk? Ya, bawah selimut. Membuta. Eh, dan juga lepas ni Subuh aku tak akan tergajah lagi.




Tapiiiiiiiiiiiiii, aku nampak ada satu je advantage bendalah ni. Iaitu matahari tenggelam agak lambat. Maghrib jam 8.23 malam. Soooooo, banyak masa yang boleh diluangkan untuk bersukan di waktu petang lepas habis kelas. Menarik? Tertarik? Kau memang debom?














Jom main bola!! Jomla, jomla, jomla, jomla, jomlaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.

2 comments:

nEo.. said...

bagaimana hamba mau memolow blog ini? kenapakah tidak di pasangkan kemudahannya? :D

PokaPola said...

@ neo : dah letak dahhhhhhhhhh