Wednesday, July 14, 2010

Sweet old lady with a ball

"Ah korang dah nak blah ke dari sini?"

"Haah"

"Owh, makcik selalu tengok korang jalan-jalan pergi kelas, balik kelas depan rumah makcik"

"Yeke?"

"Betul-betul, makcik dok sini dah lama dah. Dah bertahun-tahun makcik tengok pelajar-pelajar Malaysia duduk sini. Setiap tahun mesti berubah"

"Haah, setiap tahun akan ada orang baru, tapi tahun depan dah takdak dah"

"HA? Ala, makcik suka tengok korang jalan-jalan depan rumah makcik, rindu la makcik dengan korang lepas ni"

"Hahahaha"

"Korang selalu kan main bole tepi ni? Makcik selalu dengar tengah-tengah malam. Korang nak buat apa dengan bola tu?"

"Kitorang nak buang dah, tak muat beg, makcik nak?"

".......boleh jugak, at least ada something yang akan mengingatkan makcik kat korang. Ala, rindu la makcik dengan korang lepas ni"

"Nah makcik. Oklah, kitorang nak blah dah ni. Bye makcik"

"Bye, selamat menyambung pelajaran ok anak-anak"





Oh shit, aku terharu dengan makcik ni. Dia tinggal sebelah je dengan rumah kitorang. Tak pernah nampak pun selama ni. Alih-alih tadi sembang, rupanya stalker kitorang. Dia suka tengok kitorang. Terharu plus sedih la jugak. Sweet sungguh makcik ni.




Lepas tu kan, dia cakap, tiga or empat tahun lepas, ada sorang Malaysian yang pernah duduk kat sini. Dia cakap budak ni gemok-gemok sikit. Hahahahahaha, nak tau sapa? Kahuna Besar Gajah, hahahahahahahahahahahahahahahahaha.

5 comments:

ken said...

haha.. stalker is scary =P

DaRk AnGeL said...

Saya selalu follow blog Kahuna ni tapi dia dah privatekan blog dia utk invited readers je.. Pernah jugak dia buat mcm ni dulu tapi kejap je lah then dia public kan balik... Tapi kot2 lah dia tak buat mcm tuh, macam mana nak kontek dia kasi approve kita baca blog dia?
Ada email dia tak? Thank you~

PokaPola said...

@ ken : this particular stalker is so sweet, lol

@ dark : dia tutup rasanya buat masa cuti ni, sebulan dua lagi dia bukak balik kot sebab dia malas update time cuti, mahu berpoya-poya katanya

WP said...

Eh? Tahun depan dah takdak? :(

PokaPola said...

yep, no more juniors in angouleme next year.