Monday, July 26, 2010

Bebolamu

Nak berniaga buat lah cara nak berniaga. Setakat berniaga Bebola Kaya tu, tak payah la nak buat muka, nak hempuk-hempuk sudu.




Diri tu kena sedar sikit. Dahla muka iras-iras jamban tak siap. Ku hempuk sudu itu ke mukamu baru kau tahu.




Boleh pulak time kau berniaga Bebola Kaya, nak mengumpat customer samil berkata "Woih, cuba kau tengok makcik tu, besar 'nasi lemak' dia"  (dia tak pakai word 'nasi lemak', pandai-pandailah pikir sendiri). Logik kah? (Aku tak sure itu satu umpatan atau pujian bagi seseorang pompuan)




Agak-agak ada ke orang nak beli lagi kat kedai yang pekedai dia macam kaldai? Muka huduh tak apa, jangan perangai huduh. Tapi kalau muka huduh plus dengan perangai yang huduh, alamat tak lakulah Bebola mu itu.

3 comments:

princeduyong said...

hehe...suruh dia jual nasik lemak la pulak..

BANGGA DAN KHUATIR

Studentslife said...

ko pegi bakar je gerai dia..

aku paling tak suke muke huduh sombong ni rase nk sepak je
eh terover plak hehehe

PokaPola said...

@ prince : lol, tak laku rasanya kalau dia jual yang tu

@ student : esok jugak aku pegi bakar!!