Saturday, July 24, 2010

Babun jalan raya

Orang Malaysia. Bila semakin tua semakin kurang ajar, betul.





Bukan nak kutuk tapi memang betul. Kat jalan raya, tak boleh bersabar sikit. Sikit-sikit nak hon, sikit-sikit nak hon, apahal. Ingat kereta diorang je kot yang ada hon. Bukannya luak pun minyak kereta tu kalau tunggu kejap. Meluat sungguh dengan pakcik-makcik yang tak tahu bersabar, macam haramjadah.




Bila orang muda kurang ajar, pandai pulak nak sound "Eh, hormat sikit orang tua, jangan kurang hajar", masalahnya perangai diorang (bukan semua) sikit lagi nak serupa babun atas jalan raya.




Kat Eropah, sikap bertolak-ansur diorang atas jalan raya memang aku respek. Sini? Jangan harap. Lagi besar kereta kau, lagi besar ego kau, macamlah jalan tu bapak kau yang punya.

7 comments:

ken said...

malaysia boleh mah.. =)

Rodger.MY said...

Rilek, rilek....cool :p

PokaPola said...

@ ken : lol, malaysia boleh!

@ rodger : cool cool jugak, bengang bengang jugak

DaRk AnGeL said...

Eh betolll.... meh sini i kasik tips..

kalau duduk kat lane kanan sekali,nak laju tapi kereta depan pun lembab, u relak je. then ada org highlite@jolok2 kat belakang u yet u nak ke kiri pun ada kereta, u relak je. bawak je lah lagi slow. lagi dia jolok suruh u laju,u bawak lagi slow. bukan salah u sebab nak masuk semula lane kiri, takde ruang. kaedah ni boleh ajar org blkg utk bersabar.

anything u do that u aware is not your fault, you relak je. bawak lagi slow. kegeraman u akn berpindah ke kereta org lain. heh~ lagi u bawak laju, lagi naik darah, apa dapat? dapat rasa nak mencarut je kan?
so relak je.

lagi satu kaedah nak pujuk diri - kalau ada org bawak kereta mcm giler, ciluk sana sini and main hon.. you just let them thru as you tell yourself "takpe.. biar lah dia nak cepat tu.. nak cepat mati~" ..sambil open the radio enjoy the music @ red.fm at 5-6pm if terdengar sharifah zuraiha menang cash, you can demand her to belanja you besar-besaran~ muahaha. *berangan~*

DaRk AnGeL said...

eh. terbanyak ckp pulak.

PokaPola said...

@ dark : panjang bebenor comment, baik buat entry sendiri. eh, terlaser pulak =p

DaRk AnGeL said...

hahahaha..

dah update lar~

haha.