Thursday, July 15, 2010

I'm a dreamer!

Ahli saikologi cakap mimpi adalah manifestasi minda separuh sedar (ke minda tak sedar? entah) yang insan tu sendiri tak tahu. Contoh, kau mimpi pasal nak beskal, sebenarnya diri kau nak sangat-sangat naik beskal tapi ko sendiri tak tahu. Okeh, ni personal experiences aku sendiri.




1. Dulu aku selalu mimpi berenang dalam air sorang-sorang, lama pulak tu. Aku boleh bernafas dalam air. Dan dalam mimpi tu aku rasa hepi nak mampos. Lepas tu satu hari aku pegi mandi laut, aku rasa macam satu kepuasan padahal sebelum tu tak pernah pun teringin nak pegi mandi laut, sebab aku sendiri tak sedar yang aku nak mandi laut.




2. Dulu sebelum aku smoke (semua orang tahu, smoke membahayakan kesihatan), aku selalu mimpi aku smoke. Dan macam biasa aku rasa hepi dan bahagia dalam mimpi aku tu. Bila aku dah start, aku rasa hepi jugak (ye ye, taula smoke tu bahaya, naik kereta pun bahaya jugak), rasa macam ni la benda yang aku dari dulu nak buat.




3. Okeh, ni agak lucah tapi benar dan aku rasa semua lelaki pernah. Kalau lama atau tak pernah 'cuci paip', akan datang satu mimpi indah yang menyebabkan cadar perlu ditukar keesokan hari. Ini adalah cara minda kau cakap "Woih, i'm horny" tapi kau sendiri tak sedar. (Pompuan ada ke mimpi ke cenggini? Aku kuriyus)









Cuba pikir balik, logik tak, kau selalu mimpi benda yang kau tak pernah buat sampai satu tahap kau rasa "Dalam mimpi macam best, kalau dalam realiti life best ke? Nak try ah"

6 comments:

ken said...

lol at 3rd dream =P

DaRk AnGeL said...

mmg takde~~

PokaPola said...

@ ken : it's true!

@ dark : konfem ke takde?

Nulat said...

aku tak ingat segala mimpi aku.

eh memang laki kena cuci paip eh once a while? hakhakhak

PokaPola said...

@ nulat : once in a while tapi harammmm, lol

Lili Sakina said...

sayangnya perempuan xde mimpi camtuh