Wednesday, August 18, 2010

Puisi Kantoi The Contest si PencariCinta

Tetiba rasa nak join kontes si PencariCinta ni, ngehngehngeh.




Wokeh, puisinya kok begini.





Puisi Basi 



Aku tak pandai mengarang puisi,

Lagi tak pandai nak bermadah berseni,

Kalau berpantun memang aku reti,

Ahhh, apa kata pantun dan puisi ku gabungi,

Ceritanya begini, hayati,

Ehem ehem, sejak ku kecil engkau sudah kumiliki,

Walaupun hakikatnya, tidak kusedari, sehinggalah ada yang menegur diri,

Dulunya ku sedih, ku marah, ku geram, mengapa ini yang Kau beri?

Engkau ibarat badut terpahat semadi, ramai yang ketawa, segelintir yang kagumi,

Namun, ku akur, ku sedar,

Apa jua ku lakukan, engkau tetap di situ, tegar,

Ibarat perempuan dengan beg tangan, sukar untuk kita dipisahkan,

Sekarang, lain pula ceritanya, engkau kupuja, engkau kujaga,

Hidup matiku engkau tetap berjasa, tanpa engkau, duniaku tidak bermakna,

Astro dan internet jua sia-sia,

Engkau pintu gerbangku, engkau penyuluh hidupku,

Biarkan mereka berkata-kata, mereka cemburu,

Mereka kecil, engkau besar,

Mereka tertimbus, engkau terkeluar,

Suatu hari siapa tahu, ku terserempak Heliza AF dia berkata,

"Eh eh, awak mata besar, macam saya, jom kahwin, jomla"










Gambar hiasan yang taklah sehias manapun

8 comments:

Kimie Hashim said...

salam..haha..best jugak puisi ni..bro, anda lupa nak follow blog aku ke?

r-mean said...

lawa gak gambar hiasan

PokaPola said...

@ kimie : dah pollow dah, lambat sket, hehe

@ r-mean : itu nak tutup mata aku, mata lagi besar dari mata kuning tu

Nulat said...
This comment has been removed by the author.
iZZie said...

whoaaaa!! besar punya!! =P

iman said...

hahahaa...syok giler ko punye puisi..cun ar ..yg part heliza tu(amin)

iza said...

Salam...

Hahaha, canggih punya puisi, tak terfikir aku...

PokaPola said...

@ nulat : tunjuk je, tapi ni gambar sepesel

@ izzie : jeles la tu, lol

@ iman : aminnnnn

@ iza : puisi spontan setengah jam