Saturday, February 2, 2013

Tabiat kurang senonoh

Walaupun aku ni kacak, tapi aku rasa aku ada dua tiga tabiat yang boleh dikategorikan sebagai kurang senonoh. Bukannya 'tidak senonoh', tapi kurang. Kalau tabiat tak senonoh tu macam kau bercakap masa mulut penuh dengan makanan, takpun kau suka culik budak. Ekstrem terus aku bagi contoh.


Itulah orang cakap, jangan menilai seseorang dari luaran. Hatta orang super kacak macam aku pun ada kekurangan juga. Kalau dah macam kau dan orang lain yang tak berapa kacak tu, setakat korek hidung di tempat awam tu aku boleh maafkan lah. Jangan la rasa down ok?


Tabiat kurang senonoh yang aku paling tak boleh terima adalah, setiap kali aku nak keluar rumah, aku akan pergi jamban. Kadang tu bukannya aku nak pergi mana pun, setakat nak keluar beli rokok yang perjalanannya hanya mengambil masa kurang dari sepuluh minit. Bukannya aku nak berak ke apa, cuma dah memang tabiat. Aku sendiri pun pelik. Jamban rumah aku ni dah serupa R&R yang wajib aku singgah dalam perjalanan ke mana-mana.


Satu lagi tabiat kurang senonoh aku adalah aku sangat kacak. Tak senonoh kepada mereka yang tak kacak ataupun sekadar kacak sahaja.


Aku nak pergi jamban kejap, lima minit lagi aku nak keluar beli kokakola.1 comment:

Anonymous said...

eh sama lah kita. aku style pergi jamban jugak sebelum keluar mana mana. cool kan. kihkih!