Friday, June 10, 2011

Kaunseling maya

Aku rasa Facebook banyak benda best. Salah satu yang aku rasa ramai tak sedar adalah sebagai tempat menghilangkan stress.




Kau bayangkan masa kau pergi kerja, ada kereta nak langgar kau, kau mengelak, lepas tu kau maki dalam hati sebab nak maki depan-depan takut. Lepas tu sampai kerja, kena marah dengan bos, kau nak maki depan-depan kau takut. Lepas tu masa nak balik dari kerja, jalan sesak, sejam baru sampai rumah. Takkan kau nak maki semua kereta yang ada atas jalanraya tu?




Kau sampai rumah, tahap stress kau gilababi punya. Kau on Facebook, kau maki semuaorang dalam status kau. Celaka betul hari ni, tension, tension, tension, tension =D. Tahap stress kau pun turun sikit sebab kau dah luah perasaan memaki yang terpendam seharian.




Tapi lagi satu yang kau tak sedar adalah, kau passkan stress kau tu kat orang yang membaca status kau. Kalau hari-hari kau post status yang berbaur tekanan hidup, orang yang hari-hari baca status kau pun akan naik stress. Kan?




Jadi, sudah-sudah lah post status maki orang tu, maki orang ni. Kalau kau rasa nak maki, maki depan-depan ja, ada beran? Tak cukup jantan lah maki dalam Facebook. Serupo pondey. Eh maki dalam belog pun pondan jugak.

1 comment:

Lady RaRa non-illuminati said...

kan lebih elok kalau tak maki orang

pesanku seperti aku tak penah maki orang