Saturday, February 1, 2014

Vroom vroom

Aku kalau pandu kereta, memang aku selalu perhatikan orang lain. Tambah-tambah kalau aku berhenti lampu merah betul-betul depan zebra crossing. Yang pesen melintas sambil berlari laju, yang pesen melintas pelan-pelan take their time, yang pesen melintas sambil control ayu atau pun kacak, yang pesen melintas sambil tarik tangan anak lepas tu mulut bergerak laju sebab marahkan anak yang ditarik.


Kalau perhatikan penunggang motosikal lagi seronok. Kau pernah tak jumpa penunggang motosikal yang bawa motosikal tapi punggung senget sebelah? Aku sampai sekarang tak berapa faham, sebab aku bukannya ada lesen motosikal pun. Mungkin yang penunggang tu ada bisul di satu belah punggung la kot kan? Mana la aku tahu tak ada pula aku pergi check punggung beliau.


Bukan itu sahaja, malah ada juga penunggang yang bawa motosikal sambil kangkang kaki luas-luas. Pernah jumpa? Kalau tak pernah, kau pelik. Aku selaku jumpa. Penunggang tu mungkin telur-telur beliau bengkak, ataupun baru sudah bersunat, mana lah aku tahu tak ada pula aku pergi check telur-telur beliau. 


Tapi yang paling champion semestinya yang bawa motosikal pakai baju kurung. Fullamak ai, putih gebu brader! Aku kalau terjumpa atas jalan memang hilang terus fokus nak pandu kereta. Itu kalau yang putih gebu la. Kalau yang hitam legam berkerak, memang aku pecut terus lari jauh-jauh. 


Yang pesen bawa motosikal pakai baju kecik lalu terlihatkan seluar dalam pun ada jugak tapi malas la nak cerita nanti kau cakap blog ni blog lucah. No comments: